Jak skrýt služby ArcGIS GIS Serveru v katalogu služeb?

6. 9. 2017
  • Serverový GIS
  • ArcGIS 10.0
  • ArcGIS 10.1
  • ArcGIS 10.2
  • ArcGIS 10.3
  • ArcGIS 10.4
  • ArcGIS 10.5

Služby publikované na ArcGIS GIS Serveru lze skrýt, pokud chceme, aby se již nezobrazovaly v katalogu služeb. Skrytí lze provést pomocí vlastnosti deprecated, kterou přidáme do konfigurace služby v aplikaci ArcGIS Server Administrator Directory. Tím uživatelům zabráníme získat URL adresu služby. Pokud uživatelé a aplikace adresu služby již znají, mohou ji dál využívat. Skrytá služba se samozřejmě zobrazí v aplikaci ArcGIS Server Manager, odkud můžeme zjistit i její URL.

Postup

  • Ve webovém prohlížeči se přihlásíme do aplikace ArcGIS Server Administrator Directory – http://gisserver.domain.com:6080/arcgis/admin
  • Klikneme na services.
  • Klikneme na název služby, kterou chceme skrýt. (Pokud je služba v adresáři, klikneme na název adresáře a poté vybereme službu z daného seznamu.)
  • Na webové stránce Service - <Service Name (Service Type)> klikneme na edit ve spodní části stránky.
  • Na první řádek konfigurace služby vložíme "deprecated": "true", např.

{
"deprecated": "true",
"serviceName": "FireHydrants",
"type": "MapServer",
...

  • Uložíme změny kliknutím na Save Edits.
  • Po restartování služby můžeme v katalogu služeb ověřit, že se daná služba již nezobrazuje.

Pokud chceme, aby se služba v katalogu opět zobrazovala, nastavíme parametr v konfiguraci služby na "deprecated": "false".

Autor: Petr Čejka